Presentació d’un llibre sobre bones pràctiques en arquitectura tradicional

Data: dijous 16 de maig 2013
Horari: 19.00h
Lloc: Centre de Documentació de l’Observatori, carrer Hospici núm.8 d’Olot

La seu de l’Observatori de Paisatge acollirà  la presentació del llibre Decàleg de bones pràctiques. Criteris d’intervenció en l’arquitectura històrica i tradicional. L’acte està coorganitzat amb el Col·lectiu Patrimoni, responsable de l’edició de la publicació.

El Decàleg de bones pràctiques vol sensibilitzar sobre la importància de protegir el patrimoni arquitectònic en les rehabilitacions. En aquest sentit aborda, a partir d’exemples, com actuar en l’arquitectura històrica i tradicional. Ho fa il·lustrant amb fotografies tant intervencions poc encertades com d’altres que esdevenen exemples a seguir. Tot plegat permet establir criteris que poden ser d’interès per a propietaris, arquitectes, professionals de la construcció, urbanistes i responsables polítics.

En la presentació intervindran Joan Nogué, director de l’Observatori del Paisatge, els arquitectes Santi Llagostera i Oriol Roselló, membres del Col·lectiu Patrimoni, i Miquel Àngel Zarza, regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Olot. A banda d’explicar els deu elements d’intervenció del decàleg –entorn, parcel·lari, volums, estructura, façanes, cromatisme i textura, marcs i llindes, fusteria, cobertes i remuntes-, mostraran exemples de rehabilitacions tradicionals correctes i els objectius de l’associació.

web