Projecte Modernitat amagada

web

Casa Capell, Parc Central, Passeig de l’Orfeó Mataroní 15, Mataró.

Del 3 al 31 d’octubre de 2013. Horari de dilluns a divendres de 10:00 a 15:00h i dijous de 17:00 a 21:00h

Des dels seus orígens ACM, Associació per a la Cultura i l’Art Contemporani de Mataró, s’ha plantejat desenvolupar exposicions en diferents llocs no habituals proposant als artistes intervenir en aquests espais concrets. Així, per exemple, es varen realitzar diferents imtervencions en una perruqueria, en unes naus industrials destinades a convertir-se se en habitatges, en una casa particular en obres, en vint-i-un opis i marquesines repartides per la ciutat o en un antiga escola de primària.

El projecte Modernitat amagada consisteix en una invitació a 10 artistes visuals que desenvolupen de forma habitual reflexions a l’entorn de l’arquitectura moderna, a intervenir en el marc d’un espai domèstic emblemàtic de l’arquitectura racionalista a la nostra ciutat, la casa que el 1959 va dissenyar l’arquitecte mataroní Jordi Capell per a la família Masjoan, i en l’organització de dues xerrades que ens permetran conèixer millor l’obra de l’arquitecte i analitzar conceptes com l’arquitectura sostenible.

La proposta es planteja no tant sols mostrar obres que visualitzin aquest diàleg entre artistes contemporanis i l’arquitectura moderna, sinó també “mostrar” la casa mateixa, avui restaurada i incorporada al patrimoni municipal, i ampliar el coneixement de l’obra de Jordi Capell.

Amb treballs de: Alexander Apóstol, Xavier Arenós, Rafel G. Bianchi, Domènec, Eva Fàbregas, Carla Filipe, Regina Giménez, Terence Gower, Dani Montlleó i Jaume Roure.

Data: Dijous 3 d’octubre a les 20:00h. Inauguració de l’exposició

“Jordi Capell. El motor silenciós”, presentació a càrrec de l’arquitecta Helena Fradera

Data: Dijous 24 d’octubre a les 19:00h.

Xerrada sobre arquitectura en bioconstrucció a càrrec de les arquitectes Mireia Mas i Ivet Companyó (La Tercera Pell)