AMCTAIC: Visita a l’Ecomuseu de Castelló d’Empúries i a les restes greco-romanes d’Empúries

web

Data: 05/10/2013
Lloc: Colònia industrial Viladomiu Nou, Gironella
Inscripció: 55-60€ (veure web)

Visitarem la Farinera, transformada a finals del segle XIX a partir d’un antic molí, i restaurada com a museu l’any 1998, que forma part del Sistema Territorial del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. La visita guiada ens permetrà fer un recorregut per la fàbrica de farina, que seguia el model austrohungarès aparegut el 1837 a Budapest, que va suposar grans avantatges respecte a la mòlta tradicional. Dins de l’edifici hi trobem diversos objectes de molineria, de laboratori i d’oficina, propis de la fàbrica, a més d’una col·lecció d’eines del camp. La seva turbina s’alimentava de l’aigua del Rec del Molí, un canal d’origen medieval. Seguidament anirem a Sant Martí d’Empúries, per dinar al restaurant L’Esculapi, al centre del poble, on gaudirem de la cuina típicament mediterrània. Per últim, farem una visita guiada a les ruïnes d’Empúries, al sud de la badia de Roses, un jaciment excepcional on conviuen les restes de la ciutat grega d’Empòrion amb les de la romana Emporiae. Considerada com la porta d’entrada de la cultura grega i romana a la península Ibèrica, Empúries és un dels escenaris més privilegiats de la nostra història.

AMCTAIC Circular Empúries