II CICLE de DIÀLEGS TÈCNICS SOBRE PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, QUARTA SESSIÓ: VALORS PATRIMONIALS I EFICIÈNCIA ENERGÈTICA. INTRODUCCIÓ A LA METODOLOGIA, LA MONITORITZACIÓ I LES SEVES APLICACIONS A ITÀLIA

C2S4-FotografiaPer segon any consecutiu, l’AADIPA organitza, conjuntament amb l’Àrea d’Activitats Culturals de la Demarcació de Barcelona del COAC, un cicle de conferències/debat al voltant d’un mateix fil conductor: intervencions en el patrimoni arquitectònic des d’un punt de vista estrictament tècnic.

La quarta sessió corresponent a aquest segon cicle serà sobre Valors patrimonials i eficiència energètica. Introducció a la metodologia, la monitorització i les seves aplicacions a Itàlia.

La jornada anirà a càrrec de Josep Lluís González Moreno-Navarro, Doctor Arquitecte, Catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya; Joan Olona Casas, Arquitecte tècnic, professor associat de la Universitat Politècnica de Catalunya; i Andrea Rinaldi, Arquitecte, professor de la Universitat de Ferrara.

Aquest Diàleg, preàmbul del XXXVIè Curset. Jornades Internacionals sobre la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic programat del 12 al 15 de desembre, planteja una reflexió inicial sobre la necessària recerca d’un equilibri entre les consideracions de l’eficiència energètica, la imprescindible conservació dels valors del patrimoni arquitectònic i la satisfacció de les necessitats dels ocupants. A tal efecte, es presentarà la metodologia general de les investigacions més recents que s’estan duent a terme, presentant-se els sistemes de monitorització dels edificis històrics, així com algunes experiències d’aplicació innovadores realitzades a Itàlia. Els ponents formen part de dos equips de recerca que estan col·laborant i desenvolupant diversos projectes d’investigació sobre aplicacions reals al respecte.

Data: dilluns 14 d’octubre de 2013
Hora: 17:00
Lloc: sala d’actes del COAC (Plaça Nova núm. 5, Barcelona)
Inscripció: activitat gratuïta, no és necessària inscripció prèvia.

Targetó

Full de sala