Cellers. Cooperativisme+modernisme

Inici: 18 d’octubre de 2013
Fi: 5 de gener de 2014

CaixaForum Tarragona. C. Cristòfor Colom, 2 TARRAGONA

De dilluns a divendres, de 10 a 14 i de 17 a 21 h. Dissabtes, diumenges i festius, de 11 a 14 h i de 17 a 20h. Preu: Activitat gratuïta

web

Durant els primers anys del segle XX el món del vi pateix una crisi sense precedents. Pagesos i propietaris, que al principi s’enfronten, acaben unint forces. L’eclosió del cooperativisme, que sacseja l’agricultura catalana, i del Modernisme, que impulsa des de la ciutat canvis tècnics i artístics, dóna lloc a la construcció de més d’una trentena de cellers. Són fets a mida i dissenyats per modernitzar el medi rural, però també per reivindicar que el món del vi pren més força que mai.

Aquesta exposició ofereix algunes claus per entendre el valor artístic i la singularitat arquitectònica d’aquests cellers, també coneguts com a cellers modernistes o catedrals del vi.

Tot plegat, amb l’objectiu de convertir la visita en una vivència a partir de diferents perspectives fragmentades dels cellers: la històrica, l’arquitectònica o la relacionada amb els personatges que han format part o encara formen part de la seva història.

La mostra és també una invitació a redescobrir els cellers que encara avui dominen el paisatge de molts pobles de Catalunya.

Triptic_Sala_Cellers CXF Tarragona Català

Web cellerscoperatius