Visita al romànic. En companyia d’Antoni Tàpies

Inici: 30 octubre de 2013
Fi: 30 d’abril de 2014

Palau Nacional. Parc de Montjuïc 08038 Barcelona
Horari d’hivern: de dimarts a dissabte de 10 a 18 h; diumenges i festius de 10 a 15 h

Preu: Inclòs a l’entrada general

web

Comissària: Gemma Ylla-Català

Coincidint amb els últims dies d’obertura al públic de l’exposició Tàpies. Des de l’interior, el Museu Nacional d’Art de Catalunya presenta una intervenció a les sales de la col·lecció permanent que mostra com l’art romànic és un dels substrats artístics presents en la formació, inspiració i sensibilitat d’Antoni Tàpies.

Un seguit de punts d’exposició conviden a reflexionar sobre la relació entre l’obra d’Antoni Tàpies i l’art d’aquest període. Els elements que ens permeten vertebrar aquest itinerari són cites textuals de Tàpies o de coetanis seus, amb alguna obra de la col·lecció particular de l’artista.

La tradició, la catalanitat, el mur, la matèria, la reflexió sobre el màgic i el sagrat o el sentit de l’art són aspectes profunds en l’obra d’Antoni Tàpies, que no només no són aliens a l’art romànic sinó que el propi artista els ha relacionat amb la col·lecció del «Museu Romànic de Barcelona».

Així doncs, la mostra pretén oferir una mirada contemporània a l’art medieval, alhora que busca enriquir l’univers tapià amb elements de connexió amb les creacions del nostre passat.