Cicle de conferències sobre l’arquitecte Bonet Castellana.Salou

web

imatge

Quan es compleix un segle del naixement de l’arquitecte Antoni Bonet Castellana (1913-1989) Salou vol dedicar-li un cicle de conferències i activitats complementàries per divulgar l’obra que aquest ‘racionalista’ va dur a terme per múltiples indrets de Catalunya –entre ells Salou- a més d’altres treballs a Espanya i a l’Amèrica Llatina.

Des de l’Antena del Coneixement de Salou, a través del Campus Extens de la URV i conjuntament amb l’Ajuntament de Salou i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a la demarcació de Tarragona es durà a terme un cicle de conferències i una visita guiada sobre l’arquitectura moderna a Salou.

La primera de les sessions es desenvoluparà a la sala

Data: Dijous 14 de novembre de 2013
Hora: 18:00
Lloc: Saló Costa Daurada del TAS c/ de l’Advocat Gallego, 2 Salou
Inscripció: activitat gratuïta

Antonio Bonet i Josep Puig Torné. Urbanización nuestra señora de Núria, Cap de Salou (1960)

Data: Dijous 21 de novembre de 2013
Hora: 18:00
Lloc: Saló Costa Daurada del TAS c/ de l’Advocat Gallego, 2 Salou
Inscripció: activitat gratuïta

‘Antonio Bonet, Casa Rubio, Cap Salou (1959)’;

Data: Dijous 28 de novembre de 2013
Hora: 18:00
Lloc: Saló Costa Daurada del TAS c/ de l’Advocat Gallego, 2 Salou
Inscripció: activitat gratuïta

Taula  rodona amb els arquitectes Josep Ferrer Bosch i Josep Puig Torné

Data: Dijous 4 de desembre de 2013
Hora: 18:00
Lloc: Saló Costa Daurada del TAS c/ de l’Advocat Gallego, 2 Salou
Inscripció: activitat gratuïta

‘Tres moments cabdals en l’obra d’Antoni Bonet’.

Però aquest conjunt de sessions més teòriques també es complementaran amb una visita guiada amb el trenet de Salou pels edificis més representantius de la seva obra que, a més, inclourà la col·locació de la placa informativa DOCOMOMO als apartaments Madrid. Per assistir a la visita guiada (30 de novembre) cal reservar plaça enviant un correu a antena.salou@urv.cat

L’obra de Bonet Castellana es pot trobar al Cap Salou, prop de Cala Crancs on hi ha un conjunt residencial d’apartaments a primera línia de mar, els apartaments Xipre; a més dels  apartaments Cala Vinya; el conjunt d’apartaments edifici Reus; els apartaments Madrid o la casa Rubió, la qual forma part del catàleg de béns patrimonials d’interès cultural de l’Ajuntament de Salou, la qual recentment ha estat distingida per la Fundació DOCOMOMO com un dels 4 edificis més representatius del Moviment Modern a les nostres comarques, junt amb la laboral a Tarragona, la seu de la Subdelegació del Govern i uns apartaments de Torredembarra.

El conjunt d’activitats són gratuïtes.