Jeroni Martorell. Arquitectures dibuixades 1876-1913

Inici: 15 de juny de 2013
Fi: 1 de gener de 2014

Museu-Arxiu Municipal de Calella Escoles Pies, 36

Preus entrada: 2,00 € (normal) – 1,00 € (reduïda: Jubilats, menors de 25 anys, carnet jove o carnet d’estudiant, grups (mínim 15 pax).
Gratuït: Amics del Museu-Arxiu de Calella, Assoc. de Museòlegs de Catalunya, famílies nombroses, professors, aturats sense prestació, menors de 16 anys, persones empadronades a Calella i 1er diumenge de mes.

web

Projecte expositiu de llarga durada dedicat a la figura de Jeroni Martorell i Terrats

 El Museu-Arxiu Municipal de Calella ha dissenyat un projecte expositiu de llarga durada dedicat a la figura de Jeroni Martorell i Terrats, arquitecte municipal de Calella durant 26 anys, i cap del Servei de Conservació i Catalogació de Monuments de la Diputació de Barcelona de 1915 a 1951, any de la seva mort. La finalitat d’aquest projecte és donar a conèixer, de forma àmplia i estructurada, la seva obra com a arquitecte i contribuir a posar en valor la seva figura com a restaurador del patrimoni.

       El museu conserva una part important de la seva producció arquitectònica, realitzada tant a Calella com en d’altres llocs de Catalunya. Aquesta és la raó per la qual el projecte expositiu s’estructura en tres exposicions, que porten a l’espectador a través de les seves facetes professionals:
  1. Jeroni Martorell. Arquitectures dibuixades. 1876-1913.
  2. Jeroni Martorell. Director del SCCM. 1915-1951.
  3. Jeroni Martorell. Obra pública i privada a Calella. 1914-1951.

      La primera d’aquestes exposicions, la que actualment es pot visitar al museu, fa referència a l’etapa de formació i naixença professional, des de les seves arrels familiars a Calella. Es compon d’un conjunt de dibuixos i aquarel·les corresponents al període d’estudiant d’arquitectura i a la seva primera etapa professional, que ja permeten apreciar la qualitat tècnica que el va caracteritzar en tota la seva producció i intervencions. També s’hi poden trobar cartes de l’artista, els plànols dels edificis que va projectar, el seu títol d’arquitecte i fins i tot un vídeo que repassa la seva vida i obra. (blog)

Premsa