ECLECTICISME I ARQUITECTURA. AUGUST FONT I CARRERAS (1845-1924)

August FontURBANO, JUDITH
DUX EDITORIAL
2013
ISBN:978-84-941156-2-2

(ressenya)

En el seu discurs, l’autora va ressaltar que es tracta del primer llibre que s’escriu de l’arquitecte. Com la mateixa Urbano va explicar, el llibre proposa una revisió de l’eclecticisme i l’historicisme, dos corrents artístics del segle XIX que durant molt temps han estat infravalorats i rebutjats. L’autora se centra en la figura de l’arquitecte August Font i Carreras (1845-1924) com a model d’arquitecte eclèctic que va treballar a Barcelona, Tarragona, Vilafranca del Penedès, Tortosa i Saragossa.

August Font va ser defensor de l’ús del ferro en l’arquitectura contemporània i un dels primers vuit professors que va tenir l’Escola d’Arquitectura; acadèmic de tres acadèmies i membre de l’Associació d’Arquitectes de Catalunya, de la qual va arribar a ser president.

La seva obra més coneguda és la façana i el cimbori de la catedral de Barcelona. També són obres conegudes de  Barcelona el Palau de les Belles Arts per a l’Exposició de 1888, el Palau de les Heures, la Maison Dorée o la plaça de toros Les Arenes.