AMCTAIC: Viatge al Parc Miner d’Almadén

web

L´AMCTAIC està organitzant una visita a Almadén, municipi de la província de Ciudad Real, per conèixer les instal·lacions mineres de cinabri (sulfur de mercuri), d’on s’extreu mercuri des d’època romana. Aquestes mines, que van tenir activitat fins el 2003, són les més antigues del món i estan catalogades dins del Patrimoni de la Humanitat de la Unesco. Durant les visites, podrem conèixer l’extracció del mineral i la seva transformació en els forns metal·lúrgics, les propietats físiques i químiques, les utilitats i la seva història. També visitarem l’hospital de miners de Sant Rafael, un edifici del segle XVIII, que actualment té l’arxiu històric miner i sales d’exposició, el Museo Histórico Minero Francisco Pablo Holgado de la Escuela de Ingeniería Minera e Industrial de Almadén i la Plaça de Toros, convertida en un hotel únic en el món, on ens allotjarem.

Per parlar del viatge, els responsables de la Comissió de Turisme Industrial han convocat una reunió, a fi d’explicar tots els detalls de la sortida.
Data: dilluns 20 de gener de 2014
Hora: 18,30 h.
Lloc: l’Aula de Formació de l’Associació/Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (Via Laietana, 39, 5ª)
Inscripció: Per assistir-hi, cal que ens ho confirmeu, trucant al 93 780 37 87 o enviant un correu a secretaria@amctaic.org