Entorn 1900

Inici: 7 de novembre de 2013
Fi: 17 de maig del 2014

Arxiu Fotogràfic de Barcelona (Pl. Pons i Clerch, 2)

De dilluns a dissabte, de 10 a 19 h. Entrada lliure

web

L’exposició ens acosta als límits muntanyencs de la ciutat de Barcelona en una data en què la ciutat creixia amb l’annexió dels pobles que l’envoltaven.

“Entorn 1900” ens mostra els indrets i viaranys de Collserola, des de l’extrem sobre Pedralbes fins a les muntanyes sobre Horta, passant pels turons del Putxet o el Carmel; però també ens limita la cronologia de l’exposició, que fluctua entre el canvi del segle XIX al XX, unes dates en què la fotografia ja ha desenvolupat múltiples tècniques que eren recollides pels fotògrafs professionals i els afeccionats, que mostren amb el seu treball la implantació de la fotografia en la societat.

Els paisatges captats per la càmera fotogràfica són vistos avui amb sorpresa pel canvi radical que han sofert amb el transcurs de més d’un segle de creixement urbanístic.

La ubicació de les fotografies en la cartografia actual fa palesa la modificació de l’entorn paisatgístic, mentre la magnitud del canvi duu l’observador a agrair als fotògrafs l’esperit excursionista i documental que van mostrar.

http://vimeo.com/83833540