Cicle de conferències: CONSTRUIR, HABITAR, COMMOURE: L’ARQUITECTURA I EL PENSAMENT DE LE CORBUSIER

web

Recorregut general a partir de quatre aspectes rellevants de l’obra de Le Corbusier, que tenen a veure amb quatre formes d’actuar sobre la realitat i de procurar transformar-la, que es refereixen a quatre espais de la vida en què l’obra de l’arquitecte va tenir el seu destí i la seva raó de ser: el fet de construir, l’acció vital d’habitar, la manera de respondre al pensament d’una època i la consciència de pertànyer a un moment de la història i a un món en expansió. En aquestes sessions s’observaran de prop projectes i imatges, i també llibres i reflexions teòriques, que es consideren entre els més rellevants d’una proposta tan complexa i completa.

Dijous 13 de febrer | 11.30 h
Construir. Imaginar un nou espai a partir de la revolució tècnica

Dijous 20 de febrer | 11.30 h
Habitar la casa; habitar la ciutat. Una nova forma de viure

Dijous 27 de febrer | 11.30 h
El repte del pensament: comunicar i escriure. Una forma d’espiritualitat

Dijous 6 de març | 11.30 h
Respondre al temps, respondre al lloc

Coordinació del cicle i de les sessions impartides a càrrec de Marta Llorente, professora titular de teoria de l’arquitectura, Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya  

Lloc: CaixaForum Barcelona. Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8. 08038 BARCELONA