Curs de Mestratge en Construcció Tradicional

web

Dates:31 de gener al 22 de març  de 2014
Durada: 42 hores
Lloc: Centre de Formació de la UEC. Ctra. C-66 Km. 39 Palol de Revardit
Inscripció: 150,00€

El projecte GRETA juntament amb la Unió d’Empresaris de la Construcció de Girona ( UEC ) han arribat a l’acord d’organitzar un Curs de Mestratge en Construcció tradicional, adreçat principalment a constructors i paletes que ja treballen en obres de rehabilitació.

L’objectiu és preservar els oficis i transmetre els valors inherents a les tècniques tradicionals de la construcció. Es vol doncs aprofundir en els coneixements que al llarg del temps s’han anat transmetent de generació en generació entre els professionals del mon de la construcció, però que en els últims cinquanta anys s’han perdut per raons diverses, entre les quals un afany excessiu per la construcció ràpida i econòmica, l’arribada de noves empreses amb escàs coneixement de la nostra manera de fer i del vessant artesanal dels oficis de la construcció.

Som de l’opinió que la situació actual només es pot canviar a base d’augmentar la qualitat. I aquest és l’objectiu final del curs, recuperar coneixements i donar les eines necessàries perquè les empreses gironines que es dediquin a la restauració i rehabilitació siguin un referent de qualitat.

El curs s’estructura en 4 mòduls de 42 hores cadascun. Cada mòdul té una durada de 6 setmanes, però els mòduls estan separats en el temps de manera que el conjunt del Curs sencer es farà al llarg d’un període de dos anys.

Aquest certificat acreditarà la capacitat d’aquestes empreses d’afrontar obres de restauració i rehabilitació amb unes garanties clares de qualitat.

Cadascun dels 4 mòduls del curs gira al voltant d’un material bàsic de la nostra tradició arquitectònica i de les tècniques que li són pròpies.

El mòdul 1: la Pedra

Programa

El mòdul 2: els Revestiments

El mòdul 3: la Ceràmica

El mòdul 4: la Fusta

Cada mòdul comptarà amb experts en matèries i tècniques concretes. Hi haurà sortides i pràctiques per acostar-nos al màxim a l’execució real, i no quedar-nos només en el pla teòric.

Els interessats en apuntar-vos o en rebre informació cal que ompliu el qüestionari adjunt i ens el feu arribar per correu electrònic a premsa@uecgirona.com o per fax al 972 22 35 22. Qüestionari per rebre informació

Programa 1r Curs de Mestratge en Construcció Tradicional