Exposició Català-Roca. Arquitectura

Inici: 30 de febrer de 2014
Fi: 24 de junyde 2014

Demarcació de Lleida del COAC, Canyeret, 2 – Lleida

web

Català-Roca: Arquitectura. Aquesta exposició, presenta la fotografia d’arquitectura de Català-Roca a partir d’una selecció de 43 obres. Les fotos documenten abastament la modernitat en l’arquitectura dels anys 50-70 a Catalunya, amb especial atenció al Grup R. Destaquen obres d’arquitectes com J.L. Sert, A. Coderch, A. De Moragues, F.Correa, A.Milà, J.Carvajal, R. Garcia de Castro, F. Mitjans, X. Subias, J.F. Barba Corsini, J.M. Martorell, O. Bohigas, D. Mackay, J. Gili, A. Bonet, R. Bofill, J.M. Sostres, C. Ortiz-Echagüe, X. Busquets, J. Puig Torné, J. Pratmarsó i M. Valls, entre d’altres. La seva relació amb l’arquitectura va ser molt estreta. Va fotografiar el modernisme emfatitzant l’esplendor i la riquesa que ens aportava aquell moviment arquitectònic. A través de la càmera va conèixer l’arquitectura del GATCPAC, ajudant enormement a la seva difusió i comprensió. Va ser un dels principals col·laboradors de la revista del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Quaderns d’Arquitectura i Urbanisme, a partir d’aquesta cooperació va poder treballar amb nombrosos despatxos d’arquitectura. Era molt conscient que la seva feina transcendiria i perquè no poguéssim tenir dubtes de l’època de la foto, les imatges les acostumava a acompanyar amb un testimoni el moment (un tramvia, un cotxe, una farola…). No s’entén l’arquitectura moderna sense la seva aportació. Arquitectura i Català-Roca és un binomi indissociable. (font)

Exposició Català-Roca. Retrats
Lloc: Museu D’Art Jaume Morer, Blondel, 40, baixos – Lleida.