III Jornades del Patrimoni Històric Ferroviari

Data:  16/05/2014
Lloc: espai Provença de Ferrocarrils de la Generalitat,  Barcelona
Inscripció gratuïta

web

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) organitza conjuntament amb el Grup de Treball del Patrimoni Històric Ferroviari la III Jornada sobre Patrimoni Històric Ferroviari, que tindrà lloc el divendres 16 de maig a l’Espai Provença d’FGC.

La jornada serveix per reflexionar sobre diferents línies de treball i eines en l’àmbit del patrimoni històric ferroviari i analitzar les dificultats actuals i els reptes de futur. Les ponències de la jornada giraran al voltant de la normativa de seguretat en el material històric i les oportunitats i les experiències del voluntariat en aquesta matèria.
El programa de la trobada compta amb la participació, a més d’FGC, de representants de diferents institucions i associacions del món ferroviari com la Fundación de los Ferrocarriles Españoles, Renfe Operadora, INECO, ADIF, la Asociación de Amigos del Ferrocarril de Madrid, el Centro de Iniciativas Ferroviarias Vapor Madrid, Amics del Carrilet del Delta, Transports Metropolitans de Barcelona i Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre de la Generalitat de Catalunya.
Durant la jornada, el vice-president de la Federació Europea de Museus i Ferrocarrils Turístics (FEDECRAIL) Jacques Daffis presentarà un monogràfic sobre models de voluntariat a Europa.
El Grup de Treball de Patrimoni Històric Ferroviari es va crear l’any 2012 com a resultat de la I Jornada sobre Patrimoni Històric Ferroviari i està format per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, la Fundació TMB, el Museu del Ferrocarril de Catalunya, el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, l’Associació per a la Reconstrucció de Material Ferroviari, la Federació Catalana d’Associacions d’Amics del Ferrocarril, l’Associació Amics del Ferrocarril de Barcelona i la Fundació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari.