Gaudí, ahir i avui. Dues lectures: Joaquim Gomis i Ramon Manent

Inici: 4 de juny de 2014
Fi: 31 d’agost de 2014

Nau Gaudí – C/ Cooperativa, 47 Mataró

web

Gaudí, ahir i avui. Dues lectures: Joaquim Gomis i Ramon Manent és una magnífica oportunitat per mostrar l’obra de Gaudí dins d’un edifici de Gaudí, la nau de blanqueig que l’arquitecte va projectar per a la cooperativa l’Obrera Mataronenca, que ara celebra el seu 130 aniversari.

Comissariada per Daniel Giralt-Miracle, l’exposició combina fotografies que Joaquim Gomis va fer als anys cinquanta del segle XX a l’obra de Gaudí, i que actualment pertanyen a l’exposició Atmosfera Gaudí de la Fundació Catalunya – La Pedrera, amb fotos més recents del mataroní Ramon Manent.

Les fotografies en blanc i negre de Gomis contrasten amb les imatges en color de Manent, tot emfasitzant la confrontació de les dues lectures, separades en el temps, però realitzades amb un mateix propòsit: captar l’essència de l’arquitectura de Gaudí.