Jornada sobre rehabilitació energètica d’edificis residencials

web

Data: dijous 19 de juny de 2014
Lloc: Sala d’actes del COAC , plaça Nova 5
Hora: 18:30h
Inscripció gratuïta: cal que us inscriviu en el següent link:

http://www.coac.net/aus/bloc/?p=3950

 

En aquesta jornada tindreu l’oportunitat de veure un exemple de com es pot aplicar la rehabilitació energètica a l’arquitectura residencial plurifamiliar dels anys 60-70, que constitueix una part molt important del  nostre parc edificat amb evidents necessitats de rehabilitació.

Dintre del Pla Integral del barri de La Ribera, l’Ajuntament de Montcada i Reixac va gestionar entre els anys 2008 i 2012, la rehabilitació dels seus edificis residencials. Entre altres objectius, es va incidir en la millora energètica dels habitatges, actuant en l’envoltant dels edificis amb la instal•lació d’aïllament.
Per tal de valorar la millora del confort així com l’estalvi energètic obtingut, es va dur a terme un projecte que va permetre treure conclusions importants per a futures rehabilitacions energètiques.
S’explicaran les actuacions realitzades, el procés seguit des de les inspeccions inicials dels edificis fins a l’execució de les obres, i el projecte d’avaluació energètica realitzat amb les seves conclusions.
Des de l’experiència de VIMUSA en obra nova i en rehabilitació d’habitatges, es parlarà dels criteris de sostenibilitat en intervencions de rehabilitació, els àmbits d’actuació, la viabilitat econòmica i la rehabilitació energètica.

18:30h presentació de l’acte a càrrec de Núria Pedrals, presidenta d’AuS,

18:35h Rehabilitació d’habitatges al Barri de la Ribera de Montcada i Reixac en el marc de la Llei de Barris, a càrrec de  Marta Goñi Modrego, Arquitecta de l’Ajuntament de Montcada i Reixac i membre de la Junta Directiva d’AuS

18:55h Projecte d’avaluació de les millores energètiques i de confort dels edificis rehabilitats al barri de La Ribera, a càrrec de Ferran Bermejo Nualart, Director Tècnic de l’ITeC i Director del Projecte d’avaluació de les millores energètiques i de confort dels edificis rehabilitats al barri de La Ribera de Montcada i Reixac.

19:15h descans

19:35h Rehabilitació energètica d’habitatges, quin és el camí a seguir?, a càrrec de Ricard Perich i Duran, Director tècnic de VIMUSA (Habitatges Municipals de Sabadell)

19:55h torn de preguntes