Les parroquials de la Val d’Aran

web

Data: 22 de juny de 2014
Lloc de trobada: pàrquing principal de Vielha (P3)
Durada aproximada: de 10h a 18h
Inscripció: 20,00-40,00€ (veure web)

Ruta_Parroquials_ValdAran

La Val d’Aran presenta un abundant llegat monumental i artístic que es concentra, sobretot, en les esglésies de les viles de la Val. Nombroses esglésies romàniques, moltes d’elles dotades d’un campanar molt singular i característic, que configuren una mostra d’arquitectura eclesiàstica construïda amb sobrietat. El proper dia 22 de juny de 2014 Catalonia Sacra us convida a descobrir quatre d’aquestes parroquials: l’església de Santa Maria de Cap d’Aran de Tredós, l’església de Sant Andreu de Salardú, l’església de Santa Eulària d’Uhna i l’església de Santa Maria d’Arties.
A més dels seus valors arquitectònics arrelats a l’època medieval, els temples ens mostraran els seus vestits interiors: pintures murals, retaules, imatges de sants i de Verges, tresors venerats per generacions i generacions de feligresos, com ara la Santa Creu de Salardú, i ens permetran sobretot conèixer la fonda vida espiritual que ha bategat i batega en aquesta magnífica vall pirinenca.

Després de visitar l’església de Santa Maria , i aprofitant la coincidència de dates, es farà una explicació dels actes que conformen la festa de l’Haro a Arties.

Guia: Elisa Ros, responsable de l’Airau de Patrimòni Culturau del Conselh Generau d’Aran.

Itinerari:
10’00h – Inici del recorregut a Vielha.
10’20h – Visita a l’església de Sant Andreu de Salardú
11’30h – Visita a l’església de Santa Maria de Cap d’Aran (Tredos).
13’00h – Visita a l’església de Santa Eulàlia d’Unha.

14’00h – Dinar a Unha

16’15h – Visita a l’església de Santa Maria d’Arties.
17’30h – Festes de l’Haro a la Val d’Aran.
18’00h – Retorn a Vielha.

Dinar
Opció 1, dinar amb menú Catalonia Sacra.
Opció 2: dinar lliure.