L’arquitectura de tàpia: la seua posada en valor i utilització de la terra piconada en la construcció sostenible

web

Lloc: Sales gòtiques de l’Ajuntament de Morella i Sala d’actes de l’Ajuntament de Forcall
Dates: 15, 16 i 17 de juliol de 2014
Inscripció: 60,00-90,00€ (veure web)

Objectius: A la comarca dels Ports de Castelló trobem una de les arquitectures vernacles més riques i singulars de la Comunitat Valenciana. El seu secular aïllament i limitat desenvolupament econòmic han estat determinants per a la seua preservació, però el que la fa singular és l’ús massiu de la tècnica de la terra piconada en l’alçament dels habitatges, de les construccions auxiliars i també de moltes de les edificacions monumentals. A través de les conferències s’afavorirà el coneixement d’aquesta arquitectura i del seu singular valor entre les persones assistents al curs. Mitjançant les classes teòriques s’adquiriran coneixements de la tècnica constructiva per a intervenir en la rehabilitació dels habitatges, coneixements que es completaran amb una jornada sencera de caràcter pràctic en què l’alumnat aprendrà aquesta tècnica constructiva. Un recorregut per a visitar les localitats de la comarca amb més interès constructiu completarà el curs.

Dirigit a: alumnat universitari i persones interessades en la construcció sostenible, en l’autoconstrucció i la preservació de l’arquitectura tradicional, particularment la construcció amb terra.