Temps del romànic. Art, vida i consciència

Inici: 9 de setembre de 2014
Fi: 18 de gener de 2015

Palau Robert. Passeig de Gràcia, 107. Sala 3 Barcelona

web

L’exposició Temps del romànic. Art, vida i consciència ens presenta l’art, la societat i la culturade Catalunya ara fa mil anys, amb una aproximació interdisciplinària que va de l’art i el pensament intel·lectual a la vivència de la gent corrent. La mostra ens convida a revisar les nostres idees sobre el romànic, a viatjar pels pobles i les ciutats de Catalunya i a descobrir-hi l’empremta dels qui van promoure i viure un patrimoni extens i singular.

La proposta museogràfica se serveix de cinc conceptes i s’inspira en el conjunt del romànic català per apropar al visitant aquesta època, la Catalunya dels segles XI al XIII. Cada àmbit s’estructura al voltant d’un d’aquests conceptes i enceta una nova lectura polièdrica -artística i alhora cultural- del temps del romànic: els pilars, els contrastos, el missatges, la vida i els mons, i el romànic català, europeu, únic.

Exposició produïda en el marc del programa de restauració i millora de monuments “Romànic Obert”, un projecte de col·laboració entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social “la Caixa”.