Ruta a través dels Tatuatges domèstics de Ciutat Vella

web

Data: dissabte 4 d’octubre de 2014
Hora: 10.30 -12.00h
Lloc: Barcelona
Inscripció: info@fical.org

Ruta-Esgrafiados-Ciutat-Vella

En el marc de les Jornades Europees del Patrimoni 2014, dedicades als Paisatges Històrics Urbans; Fical, RehabiMed, UPC i European Heritage Days; organitzen un itinerari a la ciutat de Barcelona, dedicat als revestiments murals; en els quals la CAL ha estat el material determinant.

Hi ha moltes persones que desconeixen què és la calç i les múltiples aplicacions que es poden obtenir amb ella, però la realitat és que qualsevol que visqui en un entorn històric urbà, probablement tingui molt present aquest noble material al seu voltant. Per això, proposem fer una ruta pel districte de Ciutat Vella de Barcelona, per tal de visualitzar i identificar els diversos usos i formes que se li ha donat històricament a la calç. A més d’incidir en la importància que ha tingut en el nostre patrimoni construït.

La ruta es realitzarà a través d’un recorregut per les façanes esgrafiades setcentistes, veritables tatuatges domèstics de l’època, incloent la diversitat de tècniques expressives del conjunt urbà de Ciutat Vella.

Objectiu
Sensibilitzar la societat civil de la importància que ha tingut la calç en la formació del nostre patrimoni, tant com a material de construcció com de suport expressiu.

Ruta
Encara que la temàtica bàsica sigui l’esgrafiat, durant el recorregut proposat podrem analitzar acabats medievals i també contemporanis. La ruta proposada és la descrita a continuació:
Inici de la ruta: CCCB Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Carrer Carme / Carrer Roig / Carrer Hospital / La Rambla / Carrer Cardenal Casañas / Carrer Boqueria / Carrer Banys Nous / Carrer Pi / Plaça del Pi / Carrer Petritxol / Carrer Portaferrissa / La Rambla / Carrer Bonsuccés / Pati Manning