8a Trobada de les Egipcíaques

Les avantguardes entre segles (XIX-XX): nous problemes, nous materials, noves solucions

web

Dates: 13-14/11/2014
Incripció: L’assistència és gratuita per be que limitada a la capacitat de la sala (140 persones), per la qual cosa es prega confirmació al formulari
Lloc: Residència d’Investigadors: carrer Hospital, 64. Barcelona

Cap a la segona meitat del segle XIX la revolució industrial com a tal s’havia cabat i començava una nova era plena de descobriments i canvis vertiginosos a nivell social, polític, estilístic i material. La pèrdua de les colònies d’ultramar, la introducció de nova maquinària per a la producció fabril, la invenció de nous materials, les noves formes d’organització social, el floriment de les utopies… tot estava per fer i tot per descobrir… inclòs la guerra. En un curtíssim període de temps, des de la segona meitat del segle XIX fins la dictadura de Primo de Rivera (1925), no va quedar un sol racó del país on la vida de les persones no es veiés afectada pels nou aires de modernitat. El coneixement del patrimoni cultural d’aquesta època no es pot abordar sense una visió amplia del context que permeti entendre els condicionants humans i materials que van tenir que afrontar i superar per aconseguir arribar on es va arribar.