De casa forta a castell. Lluís Domènech i Montaner i el Castell de Santa Florentina

Inici: 25 d’octubre de 2014
Fi: 8 de març de 2014

Casa museu Lluís Domènech i Montaner
Xamfrà rieres Buscarons i Gavarra, Canet de Mar

web

Exposició on s’explica com, a finals de segle XIX, a partir de la Casa forta de Canet, l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner va anar ampliant la vella construcció fortificada amb un seguit d’espais que volien evocar un castell romàntic. No és un cas únic ja que la burgesia de finals de segle XIX ho va fer en moltes ocasions però el que diferencia el Castell de Canet és que l’ampliació es va fer amb materials autèntics portats de diferents llocs de Catalunya, majoritàriament del Cenobi cistercenc del Tallat.

La mostra té quatre grans blocs expositius: l’arquitectura, els artesans, la històra del Montaner i la relació de Santa Florentina amb Canet de Mar.