Aula SOS-Monuments: El destí de La Monumental

Data: Dijous 19/12/2014
Lloc: Pati Llimona, c/Regomir, 3 Barcelona
Horari: 19 h
Inscripció gratuïta

SOS Monuments organitza:

Barcelona havia estat una ciutat on l’afecció per les curses de toros era tan gran que van conviure tres places de toros: una, la de la Barceloneta desapareguda fa molt temps; la Plaça de les Arenes, avui en dia reconvertida en centre comercial i d’oci; i la Monumental. Amb l’afecció de barcelonins i catalans minvant des de fa anys, la prohibició de les curses pel Parlament sembla haver buidat de contingut aquest equipament. Tot i així, de la Monumental guardem altres records com el circ a l’hivern o els recitals i concerts que s’hi celebraven. És difícil discutir el seu valor patrimonial. Està en perill? Quins projectes hi ha sobre aquest edifici?

Josep María Montaner, arquitecte.

Representants de l’Associació de veïns del Fort Pienc

Enric Mir, arquitecte restaurador i responsable de la conservació de La Monumental i

David Ferré, arquitecte i ha estat director de l’Arxiu Històric del Col·legi Oficial d’Arquitectes.

Xavier Vilalta de l’Estudi d’Arquitectura de Xavier Vilalta