Els castells i torres medievals del Bages

castells bagesXavier Sitjes i Molins
Editorial Centre d’Estudis del Bages
ISBN
2014

El llibre de Sitjes va merèixer l’any passat el premi Antoni Esteve, que va entrar a formar part dels Premis Lacetània, convocat per Òmnium Bages i el Centre d’Estudis del Bages. Dotze mesos després, la publicació del volum, patrocinat per la firma farmacèutica Esteve, posa a disposició del lector un treball que inventaria i descriu “els edificis aïllats, castells i torres, per poca cosa que en quedi”, de la comarca del Bages, entesa aquesta en un sentit físic, per tant, incloent-hi els termes de Granera, Sant Pere Sallavinera i Vacarisses, i excloent-ne el de Cardona.
L’autor se centra en l’arquitectura més que en la història, per donar testimoni de la funció per a la qual van ser construïdes aquestes fortificacions (font).