Exposició “Metròpolis Barcelona”

Inici: 29 de gener de 2015
Fi:  26 d’abril de 2015

Museu del Disseny de Barcelona Plaça de les Glòries Catalanes, 37, 08018 Barcelona

web

Aquesta exposició vol mostrar la Metròpolis Barcelona projectada des de tres perspectives: el passat, el present i el futur. Per fer-ho, el projecte expogràfic s’organitza a través d’un espai central i uns cubicles que ofereixen una visió conjunta dels àmbits i alhora preserven la seva individualitat.

Ensenyarem quina és la situació actual de la Barcelona metropolitana, tractant d’entendre-la com el resultat de la seva transformació urbana en els darrers 40 anys sobre el Pla General Metropolità (PGM) de 1976. En aquest període, el planejament ha consolidat un territori urbanitzat que pot ser explicat com una metròpolis de ciutats diferents que mantenen un caràcter propi.

Així mateix, un cop explicat el present com a resultat de la transformacions del passat, l’exposició projectarà la galeria d’oportunitats del futur de la ciutat metropolitana.