Estudis sobre la cartografia de Barcelona, del segle XVIII al XXI: Els mapes d’una ciutat en expansió

llibre_estudis_cartografia_barcelona_segle_xviii-xxiCoordinat per Ramon Grau i Carme Montaner
2014

ISBN: 978-84-393-9207-1
Editorial: GENERALITAT DE CATALUNYA

Aquest volum recull els treballs de recerca presentats a les Segones Jornades d’història de la cartografia de Barcelona, celebrades els dies 17 i 18 d’octubre de 2012 a la Casa de l’Ardiaca, com un nou fruit de la col·laboració establerta entre l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. És un conjunt d’aproximacions a la cartografia barcelonina que tenen en comú la referència a una expansió urbana que, arrencant del segle XVIII i amb un primer gran clímax a mitjan XIX, arran de l’enderroc de les muralles, ha continuat fins als nostres dies sota formes sempre renovades i una complexitat creixent. Paral·lelament al procés d’urbanització, el progrés de les tècniques de representació cartogràfica al llarg de l’Edat Contemporània ha contribuït poderosament a anar fent front a les sempre renovades exigències de coneixement i control del territori sentides per les diverses administracions públiques amb responsabilitats locals.

web

Presentació

Data: dimarts 17 de febrer de 2015
Hora: 19:00 hores
Lloc: l’Arxiu Històric de la Ciutat, c/ Santa Llúcia, 1.
Inscripció gratuïta

La presentació anirà a càrrec d’Oriol Nel·lo, geògraf especialitzat en estudis urbans i ordenació del territori, i professor de la UAB.