Seminari sobre conservació i restauració en arqueologia

web

Data: 13 de març de 2015
Lloc: Sala d’actes de l’ICAC Tarragona
Inscripció gratuïta: cal fer inscripció. La butlleta està inclosa en el programa.

Els directors científics són:

Anna Bertral (restauradora)

Josep M. Palet (ICAC)

Lucía López-Polín (IPHES)

És una activitat duta a terme en el marc del programa SUMA coordinen l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC), l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES).

El seminari tracta de la relació entre restauració i arqueologia a través d’exemples concrets de jaciments de cronologies diverses. També s’abordarà el paper de la restauració com a disciplina auxiliar de l’arqueologia.

Les ponències exposaran diversos treballs de conservació restauració per mostrar-ne la utilitat i necessitat dels treballs en les intervencions arqueològiques.

L’objectiu també és generar el debat entre arqueòlegs i restauradors sobre les característiques, dificultats i necessitats en el desenvolupament d’un treball en comú.

El seminari és obert a tots els professionals d’ambdues disciplines (arqueologia i conservació restauració) i sobretot està adreçat als estudiants de màster (IPHES i ICAC) i als estudiants del grau de Conservació i restauració.