Jornades 100 x 100 patrimoni: 9.- Converses sobre monuments: la difusió del patrimoni històric.

En el marc dels actes de celebració del seu centenari, el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona organitza un cicle de jornades, gratuïtes 100×100 Patrimoni, on s’abordaran i debatran aspectes determinants del procés de restauració del patrimoni arquitectònic.

El cicle tindrà una durada d’un any (de juny d’enguany a juny de 2015) i s’estructura en dotze jornades amb periodicitat mensual, cada tercer dijous de mes, amb la intenció de provocar Converses sobre Monuments.
La intervenció en el patrimoni històric, l’edificat en el nostre cas, comença amb l’estudi interdisciplinar, després arriba la reflexió i el projecte i, finalment, l’obra. És llavors que comença la tasca sobre la qual tractarem en aquesta sessió. Cal explicar allò que s’ha fet de manera entenedora i instructiva. La ciutadania, destinatària i finançadora de les intervencions, té dret a entendre-les i compartir-ne el sentit, tot això defugint del tòpic i la simplificació.
Dos coneguts investigadors sobre la matèria enraonaran sobre els conceptes de partida i els camins per dur a terme la transmissió del coneixement al major nombre possible de persones. Ho faran, amb debat posterior, seguint el següent
PROGRAMA
17:30- 18:00 Recepció dels participants
18:00- 18:40 Dr. Joan Santacana Mestre
Professor titular de Didàctica de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona i responsable del projecte d’investigació “Musealización didáctica de espacios patrimoniales a partir de aplicaciones reactivas con contenidos multiplataforma: telefonía móvil y superficies táctiles”
Llegiu-lo en el seu bloc parlant sobre “l’engany digital”
18:40 – 19:20 Dr. Eudald Carbonell Roura
Catedràtic de Prehistòria, Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, Director del Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i codirector d’Atapuerca
Llegiu-lo, també, en el seu bloc explicant la socialització del coneixement
19:20 – 20:00 Debat

 

Data: dijous 16 d’abril de 2015
Hora: 17.30 h
Lloc: La Cuina, Espai Francesca Bonnemaison, Sant Pere Més Baix, 7 08003 Barcelona
Inscripció gratuïta:Cal inscripció prèvia al següent enllaç  on també hi trobareu informació sobre aquesta i la resta de sessions.
Imprimir