Ruta “Ave Barcino!”

web

Data: 1 de juliol
Hora: 18 h
Inscripció:
12 €
Lloc:
punt de trobada a la plaça Vila de Madrid

Barcelona és una ciutat amb una llarga història a l’esquena. Ciutadans locals i visitants n’admiren l’arquitectura antiga, les cases i palaus medievals o els edificis modernistes.

Ara, la ruta Ave Barcino! convida a explorar el passat romà de Barcelona. La ciutat va adquirir el nom de Barcino durant el mandat de l’emperador August i es va acabar convertint en un gran eix de desenvolupament comercial i econòmic. Es diu, de fet, que va ser fundada per una colla de legionaris retirats que, després de lluitar a les guerres càntabres, van establir-se a la zona per gaudir d’un bon descans. El seu nom original era Colonia Iulia Augusta Faventia Paterna Barcino.

L’itinerari cultural té lloc el dimecres 1 de juliol a les 18 h i s’inicia a la plaça Vila de Madrid, que alberga una important via sepulcral romana, amb monuments funeraris i tombes que corresponien a les classes més baixes de l’època. La ruta procedeix per l’aqüeducte i seguidament per la plaça Ramon Berenguer, on es pot veure un tros de la muralla romana construïda durant el segle IV dC. Després de passar per la sempre meravellosa plaça del Rei, l’itinerari continua per les amagades columnes del Temple d’August i per la plaça Sant Jaume, que és on es creuaven les principals vies de Barcino: el Cardo i el Decumanus.

A partir d’aquí, els visitants continuaran pel tram de muralla i les termes romanes que s’albergaven a l’actual Pati Llimona i per la plaça de la Verònica, i procediran després pel carrer Avinyó, el carrer del Call i el carrer Banys Nous. Finalment la ruta acaba a la plaça Frederic Marès, on es pot observar un tram de muralla i dues torres. Una ocasió, en definitiva, per explorar una de les vessants històricament més importants del centre de la ciutat.

Ave Barcino!