El Patrimoni industrial de les Corts, d’ahir i d’avui

Inici: 10 de juliol de 2015
Fi:  19 d’octubre de 2015

Espai Expositiu Les Corts (pl. Comas; 18) Barcelona

L’horari de visita és de dimarts a divendres: de 10 a 13 h i de 17 a 20 h, dissabtes i diumenges: d’11 a 14 h

web

a mostra s’inclou en el programa d’activitats de l’Any Europeu del Patrimoni Industrial, promogut per la Federació Europea d’Associacions de Patrimoni Industrial i Tecnològic (E-FAITH) durant el 2015 amb tot un seguit d’actes organitzats arreu del continent destinats a posar de relleu aquesta tipologia de patrimoni històric, fruit de la revolució industrial.

Les Corts se suma a aquesta iniciativa, organitzant una exposició on es recorda  l’alt grau d’industrialització que van assolir els seus barris, i –sobretot- d’aquelles fàbriques que han quedat com a testimoni, en forma d’equipaments rehabilitats i reutilitzats per a noves funcions socials, culturals, educatives  o esportives.

Es tracta d’una mirada retrospectiva, que ens mostra com de presents eren a les vides dels cortsencs aquelles indústries. I  una constatació de com –avui dia- algunes  segueixen tenint un paper en la tasca de fabricar les relacions socials entre els veïns de les Corts.

octaveta1

corts-28-494x1024