9a Trobada de les Egipcíaques: Els espais medievals

Els espais medievals: Restauració, transformació i destrucció

web

Dates: 22-23/10/2015
Incripció: L’assistència és gratuita per be que limitada a la capacitat de la sala (140 persones), per la qual cosa es prega confirmació al formulari
Lloc: Residència d’Investigadors: carrer Hospital, 64. Barcelona

La arquitectura té l’espai com element primordial de treball, generant sensacions i percepcions que es modifiquen juntament amb les intervencions que es realitzen al propi edifici i als objectes que conté. Els espais medievals van ser edificats en resposta a certes necessitats litúrgiques, militars, domèstiques, de representativitat… segons els casos. El pas del temps i els nous usos de les edificacions que han sobreviscut han anat modificant aquests espais per a noves funcions sorgides de noves necessitats i per l’apropiació dels edificis -i els seus espais- per part d’una societat diferent de la que els va crear. Actualment, alguns d’aquests espais i la seva significació segueixen complint una funció propera a l’original (és el cas d’algunes esglésies o monestirs), altres han estat profundament modificats: com, perquè, per a què, etc. són qüestions que s’aborden des d’òptiques molt diferents. I què fer per a la seva restauració i conservació? Que conservar?, que eliminar?, amb quins criteris? -que de vegades semblen absents- De tot plegat se’n parlarà des de diversos punts de vista a aquestes jornades.