CURS DE TADELAKT a CHROMA

Dates: 5 i 6 de novembre de 9 a 14h i de 15:30 a 18:30h
Lloc: CHROMA c/ Escudellers Blancs 3 bis baixos (Barcelona)
Inscripció: 170€
Informació: info@chroma.es

Amb Laurent Coquemont

Ara feia un temps que no fèiem cursos especialitzats per a persones del ram: constructors, arquitectes, restauradors, persones no iniciades però amb interès en aquestes tècniques, etc. Aquest estiu hem pencat de valent per a poder-vos oferir diferents cursos del món de l’arquitectura vernàcula com és el tractament de l’argila i la calç.

Aquest novembre organitzem com a primera activitat un curs de TADELAKT – mot amazic, en àrab تدلاكت, pronunciat tadla:kt – que significa fregar, amb en Laurent Coquemont. El tadelakt és un revestiment de calç de Marràqueix, brillant i gairebé impermeable. Té un acabat amb una textura semblant a l’estucat al foc i amb la mateixa resistència a l’aigua, que pot ser emprat tant en interiors com en exteriors, fins i tot a les parets dels banys i en els terres. L’acabat lluent del tadelakt es fa fregant amb un còdol rierenc, mètode que comporta unes ondulacions d’aspecte molt decoratiu. Finalment es frega amb un sabó d’oli d’oliva, negre, tractament que cal repetir cada pocs anys si es vol mantenir la impermeabilitat. Actualment aquesta tècnica del tadelakt ha inspirat nous materials de construcció com el Silestone, el Granolite o el micro-ciment, però l’acabat d’un i altre no tenen res a veure!

Properament organitzarem cursos de la tècnica de la calç per a tots els públics des dels neòfits fins als que ja estan experimentats però volen aprofundir en la tècnica, textures i acabats: farem des de cursos de tàpia i adob a cursos de policromia d’acabats en diferents tècniques (calç al silicat, tècniques al tremp…)
Es lliurarà un diploma d’assitència, apunts, una pedra de polir i sabó negre

foto de Chroma.