Nou portal web del patrimoni cultural català

El Departament de Cultura presenta el nou portal web del patrimoni cultural català en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni

El web neix amb l’objectiu d’ordenar i donar accés a la informació vinculada al patrimoni cultural català de forma pràctica, innovadora i atractiva

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va presentar ahir el nou portal web del patrimoni cultural català (http://patrimoni.gencat.cat), una eina realitzada per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura per a la millora del coneixement i la promoció del patrimoni cultural català. El portal web neix amb l’objectiu d’ordenar i donar accés a la informació vinculada al patrimoni cultural català de forma pràctica, innovadora i atractiva, que inspiri al públic a visitar-lo i interactuar amb ell.

El web ofereix una selecció del patrimoni cultural més destacat, material i immaterial. En aquesta primera fase, l’eina ofereix la consulta de 150 recursos i es preveu doblar el nombre de recursos fins a arribar al 500 al llarg de l’any 2016. Els elements patrimonials han estat seleccionats tenint en compte diversos criteris, com el reconeixement extern (si han estat reconeguts amb categories especials, com  Patrimoni Mundial, Museu Nacional, Patrimoni Immaterial, Bé Cultural d’Interès Nacional, etc.); el seu ús social i el seu impacte en la comunitat; el seu reconeixement professional, així  com la implicació o interès dels gestors de cadascun dels recursos patrimonials per a participar-hi.

El portal web està estructurat en set blocs bàsics adreçats a públics diversos:

– “Descobreix”: una primera aproximació al patrimoni cultural català on destaca una selecció dels 20 recursos patrimonials més importants de Catalunya
– “Visita”: un espai adreçat a un públic que busca idees per fer una sortida de cap de setmana o qualsevol altra activitat
– “Aprèn”: adreçat al sector educatiu, on estarà integrat el portal www.culturaeducacio.gencat.cat

-“Professionals”: espai de recursos com ara inventaris en línia, centres de recerca, etc.
– “Serveis”: adreçat a agents externs que cerquen serveis per part del sector
-el patrimoni (agents turístics, lloguer d’espais, filmacions)
– “Participa”: adreçat a tot tipus de públics (xarxes socials, patrocinadors, etc.)

Més informació sobre la nota de premsa a l’enllaç següent:

Web de Cultura: Sala de premsa