Curs en Construcció Històrica i Criteris d’Intervenció en Rehabilitació i Restauració Arquitectònica

web

UPC School /Formació permanent de la Universitat Politècnica de Catalunya

Aquest curs de formació contínua es pot cursar independentment o en el marc del màster Rehabilitació i Restauració Arquitectònica: de l’Avaluació Prestacional (CTE) al Projecte d’Intervenció.

En els propers anys, l’actual increment del número de projectes i obres sobre edificis existents no disminuirà sino que s’ampliarà de forma rotunda, convertint-se en uns dels pilars de l’exercici professional relacionat amb l’arquitectura. Es tracta d’una tendència que s’està consolidant a Europa des de fa dècades.

Per afrontar la major part de projectes i obres de rehabilitació i restauració resulta imprescindible una col·laboració interdisciplinar, que permeti considerar tots els aspectes fonamentals dels edificis existents. Tot i això, els continguts dels ensenyaments en l’àmbit acadèmic de l’edificació, la història, l’arqueologia, o la conservació i restauració de materials, gairebé no han variat des de que es van concebir com a disciplines quasi independents altament especialitzats. Actualment, els treballs propis i intransferibles de cada professional requereixen un marc de coneixements comú, així com un procés metodològic rigurós també comú, que permeti obtenir unes decisions de projecte i obra adequats, en un context de diàleg i reflexió conjunts.

Aquest curs de formació contínua, aporta una nova alternativa dirigida especialment a professionals especialitzats en àmbits com la història, documentació, arqueologia, restauració, geologia, etc.,interessats en el camp de la rehabilitació i restauració arquitectònica. I per això, reuneix l’experiència del Màster en Rehabilitaicó i Restauració Arquitectònica: de l’avaluació prestacional (CTE) al projecte d’Intervenció.  I ofereix un quadre docent de prestigi provinent de l’àmbit acadèmic, que compta amb una dilatada i reconeguda experiència professional en el sector.
Director: Josep Lluís González Moreno-Navarro
Durada: 14 ECTS (110 hores lectives)
Dates de realització: del 18/02/2016  al 08/07/2016
Import matrícula: 1800 €

Está dirigido especialmente a profesionales especializados en ámbitos como la historia, documentación, arqueología, restauración, bellas artes,  geología y petrología etc., interesados en el campo de la rehabilitación y restauración arquitectónica. Y para ello cuenta con la experiencia del equipo docente que lidera el Master en Rehabilitación y Restauración Arquitectónica de la UPC School.