El bisbat d’Ègara

Inici: 05/06/2015
Fi : 28/02/2016

Castell Cartoixa de Vallparadís – Museu de Terrassa
C. de Salmeron, 17 Terrassa (Vallès Occidental)

web
L’any 2015 la ciutat de Terrassa ha presentat la candidatura a patrimoni de la humanitat de la UNESCO de les pintures alt medievals del conjunt monumental de les esglésies de Sant Pere. A més, enguany, se celebra el 1.400è aniversari del Concili Egarenc i el museu s’adhereix a la commemoració d’aquesta important efemèride.

L’exposició temporal de llarga durada “El Bisbat d’Ègara” pretén ser una continuació del cicle endegat, l’any 2010, amb l’exposició “L’Istme de Sant Pere. L’ocupació d’un territori”. La mostra explicava qui vivia, com s’organitzava i quina era l’evolució del territori que avui ocupen les esglésies, abans de la formació de la Seu d’Ègara.

Aquesta nova exhibició reprèn el discurs allà on es va deixar i abasta un període molt més curt, únicament de quatre segles, del V al VIII. Se centra justament en el període en què les esglésies de Sant Pere es van convertir en Seu d’Ègara.