CaixaForum: La Barcelona no modernista: l’obra d’August Font i Carreras (1845-1924)

Data: Dijous 11 de febrer de 2016
Lloc: CaixaForum Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8., 08038 Barcelona
Hora: 19:00h
Inscripció: 4€

web

unnamedMolt famós en vida i amb una trajectòria plena de clients i encàrrecs importants (façana i cimbori de la catedral de Barcelona, la plaça de braus Las Arenas, el Palau de les Heures, la Maison Dorée, el Palau de Belles Arts per a l’Exposició Universal del 1888, o diferents sucursals per a La Caixa d’Estalvis i Mont de Pietat), August Font i Carreras (1845-1924) va tenir una fortuna crítica gairebé inexistent; alguns dels seus edificis han estat fins i tot enderrocats.

Barcelona, tan coneguda per l’arquitectura modernista, té pendent revalorar altres obres i arquitectes del tombant de segle que no van seguir aquesta tendència, sinó que van experimentar amb altres elements i materials, però sempre amb la intenció de trobar un nou estil arquitectònic per a un nou segle. Cal estudiar la seva producció i reconèixer la seva important funció en la imatge actual de la nostra ciutat.

Dra. Judith Urbano, directora del Grup de Recerca Emergent Història, Arquitectura i Disseny, Universitat Internacional de Catalunya.