Catàleg de l’Exposició “El Palau dels Artesans”

índexRaquel Lacuesta i Ramon Manent
2016

web

El Palau dels Artesans és una exposició de fotografies del Palau Güell realitzades pel fotògraf Ramon Manent que il·lustren, gairebé com si es miressin a través d’una lupa, les petites grans joies que complementen l’arquitectura d’aquest edifici i que no sempre estan a l’abast de l’ull del visitant. Es tracta d’una mirada creativa acompanyada d’un recorregut expositiu únic i molt revelador elaborat per la comissària Raquel Lacuesta.

L’exposició Palau dels Artesans permet descobrir les formes, peces i estructures singulars que estan amagades a cada estança i racó d’aquest palau urbà construït per l’arquitecte Antoni Gaudí a finals del segle XIX.

La mostra estarà al Palau Güell fins al mes de juny de 2016 i es troba en un espai poc conegut i gens convencional: la carbonera de l’antiga cavallerissa. Després començarà una itinerància per diversos municipis de Catalunya per apropar i divulgar el coneixement del Palau Güell i la seva singularitat arreu del territori.

El Palau dels Artesans posa en valor el treball dels nombrosos artistes, artesans, industrials i operaris que van participar en l’execució dels elements decoratius del Palau Güell en totes les seves arts aplicades.