La Casa Gralla. El periple d’un monument

Inici: 17 de març de 2016
Fi:  28 de maig de 2016

Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), Conjunt Monumental de la Plaça del Rei (Capella de Santa Àgata)
Plaça del Rei, s/n

De dimarts a dissabtes: de 10 a 19 h, diumenges: de 10 a 20 h

web

La mostra s’endinsa en el poder de representació social dels monuments a partir del cas singular de la trajectòria de la Casa Gralla, des del Renaixement fins avui mateix. La Casa Gralla, situada al carrer de la Portaferrissa, va ser una de les més admirades de Barcelona per l’ornamentació escultòrica que des del segle XVI embellia la façana. El seu prestigi es va mantenir al llarg del temps -la destacaven els llibres de viatges i de descripció dels monuments de la ciutat-, però això no la va salvar de l’enderroc, l’any 1856, per obrir el Carrer Duc de la Victòria amb vista a la promoció immobiliària.

La Casa Gralla va ser font d’inspiració per a l’arquitectura historicista fins al Modernisme, i les apostes successives per reconstruir-la tota o en part han arribat fins a temps ben recents

CdK5pdaXIAACRgJ