Barcelona. La metròpoli en l’era de la fotografia, 1860-2004

Inici: 24 de març de 2016
Fi:  26 de juny de 2016

La Virreina Centre de la Imatge Palau de la Virreina La Rambla, 99 08002 Barcelona

Horari: de dimarts a diumenge i festius, de 12 a 20h 

web

Una exposició de prop de 1.000 obres que explora la iconografia fotogràfica de l’evolució urbanística de la ciutat al llarg d’un segle i mig d’història, sota la mirada de Jorge Ribalta, artista, crític i comissari independent.

El recorregut de la mostra repassa el vincle entre la transformació urbana, marcada per la celebració de grans esdeveniments internacionals, des de l’Exposició Universal de 1888 fins al Fòrum de les Cultures 2004, i el paper històric de la fotografia en la configuració de la percepció i opinió pública de la ciutat en un període comprès entre el sorgiment de les tecnologies fotogràfiques múltiples, a la dècada de 1850, fins a l’expansió massiva de les tecnologies digitals, Internet, la telefonia mòbil i les xarxes socials en el pas del segle XX al XXI.