La Indústria de la Construcció Tradicional al Pirineu. Primer Taller: el Guix

web

Data: 11-15 de juliol de 2016
Lloc: Tremp
Inscripció: 118,59-135€ (veure web)

El projecte “La Indústria de la Construcció Tradicional al Pirineu” està desenvolupant diverses iniciatives de recerca amb l’objectiu d’inventariar, catalogar, documentar, preservar i difondre els testimonis materials i immaterials d’aquesta indústria tradicional de les comarques pirinenques. En aquest context, es planteja una sèrie de tallers en el marc de la Universitat d’Estiu. El primer, centrat en el guix i les seves aplicacions en l’edificació.
El taller tindrà un vessant teòric i un de pràctic. Professors especialistes presentaran els continguts essencials per conèixer el guix des de tots els punts de vista (geològic, químic, físic i mecànic), així com els aspectes constructius de les seves múltiples aplicacions en la construcció. També s’inclouran visites a pedreres, forns, molins i edificacions per aportar un coneixement directe del material en diferents etapes, des de la seva extracció fins a l’aplicació en els edificis nous o rehabilitats.
S’adquiriran els coneixements i habilitats necessàries per llegir l’evolució històrica dels edificis i de les diferents formes d’intervenir al llarg del temps, i promoure el respecte a la seva integritat material, als seus valors i a les seues prestacions.
Curs adreçat a estudiants de disciplines relacionades amb la construcció (Arquitectura, Arquitectura Tècnica i Enginyeria), i també als interessats en Història, Documentació, Arqueologia, Patrimoni, Restauració, Belles Arts, Geologia i Química.

Programa