Fang i foc per viure. L’ús històric de la ceràmica a Sant Cugat a través de la vaixella i l’arquitectura

Inici: 15 de setembre de 2016
Fi: 20 de novembre de 2016

Museu del Monestir de Sant Cugat del Vallès (Plaça de l’Om, 1)

web

Des que fa 8.000 anys l’home va descobrir que mitjançant la cocció a altes temperatures el fang es comença a transformar en ceràmica, aquesta ha pres part de diferents àmbits de la vida humana. Aquesta mostra ofereix un recorregut històric per l’ús de la ceràmica a Sant Cugat, des de les primeres peces neolítiques fins les darreres produccions artesanals d’inicis del segle XX. Se centra en dos línies que demostren fins a quin punt la tecnologia i els objectes ceràmics van ser imprescindibles per al dia a dia i el desenvolupament de les societats del passat. Per una banda la vaixella de cuina, taula i transport, així com altres petits objectes, atuells que entraven a casa o hi feien arribar productes llunyans. Per altra banda, els elements emprats en l’arquitectura, tant els que configuren l’estructura de les edificacions i les solucions d’aixopluc, confort i economia, com la decoració ceràmica aplicada.

Aquesta exposició s’emmarca en les 9es jornades de Patrimoni Viu, que enguany se sumen al 47è Congrés de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica amb el programa Ceràmica. Art i vida.

Al voltant de l’exposició s’han organitzat un seguit d’activitats gratuïtes: taula rodona, conferències i itineraris:
Visites guiades a l’exposició: Diumenges 16, 23 i 30 d’octubre i 20 de novembre, a les 12,00 h, a càrrec del Servei d’Educació dels Museus de Sant Cugat.
Informació i reserves: 936759951

DipticExpo_FangFocPerViure_web