Presentació del llibre La arquitectura moderna en Latinoamérica

Data:  27/10/2016
Lloc: Casa América Catalunya (c/Córsega 299, entresòl)
Hora: 19:00
web

Arquitectura.Moderna.AL.apaisada.web.OK

Presentació de La arquitectura moderna en Latinoamérica (Editorial Reverté, 2016), editat per Ana Esteban Maluenda, arquitecta, doctora amb premi extraordinari (2008) per la Universitat Politècnica de Madrid.

El llibre gira al voltant de l’arquitectura moderna que es va construir a Llatinoamèrica entre 1930 i 1960, i sobre el pensament que la va sustentar. Ofereix un recorregut per divuit figures indiscutibles del panorama arquitectònic llatinoamericà. Aquesta antologia d’autors comença amb Juan O’Gorman i acaba amb Alberto Cruz, passant, entre d’altres, per Oscar Niemeyer, Antonio Bonet, Lina Bo Bardi, Emilio Duhart, Ricardo Porro, Héctor Velarde i Rogelio Salmona.

La arquitectura moderna en Latinoamérica també és una antologia d’obres (de cada arquitecte s’ha escollit un edifici per exposar els seus pensaments) i una antologia de textos (s’inclouen fragments, articles o capítols de llibres –alguns inèdits– de tots els arquitectes). A més, cada text original va precedit d’un comentari elaborat per un crític expert que ajuda al lector a submergir-se en el pensament de cadascun dels arquitectes.

Hi intervenen Javier Reverté, director de l’Editorial Reverté; Jorge Sainz, director de la col·lecció Estudios Universitarios de Arquitectura; Ana Esteban Maluenda, arquitecta, autora i editora del llibre; Fernando Álvarez Prozorovich, arquitecte, professor d’Història de l’art i de l’arquitectura de l’ETSAB; i Josep Maria Montaner, arquitecte, catedràdic de l’ETSAB.