Any Puig i Cadafalch

20161214_puig-i-cadafalch.jpg_1249704274

web

Any Puig i Cadafalch, que se celebrarà el 2017 amb motiu dels 150 anys del naixement de l’arquitecte mataroní. La commemoració se centrarà en la seva obra arquitectònica, arqueològica o d’historiador de l’art.  Atès que la commemoració també coincideix amb el centenari de la presidència de Puig i Cadafalch a la Mancomunitat de Catalunya, la celebració també posarà èmfasi en la seva acció política i de govern, des d’on va idear, impulsar i dirigir projectes de gran importància pel país. L’any, per tant, vol presentar a la ciutadania una visió àmplia d’un personatge que és un reflex de la complexa realitat que va viure.

L’Any Puig i Cadafalch està organitzat pel Departament de Cultura, que hi fa una aportació de 300.000 euros, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona i pels ajuntaments de Barcelona, Mataró i Montblanc.

Activitats durant tot el 2017 

En el marc de l’Any Puig i Cadafalch, s’organitzaran congressos, exposicions, jornades, seminaris, itineraris, etc. Obrirà la commemoració un gran acte institucional al Palau de la Generalitat, que tindrà lloc al gener i en què es presentaran els eixos principals de l’any i els seus continguts.

Entre les activitats previstes, destaca el “Congrés Puig i Cadafalch, Arquitecte de Catalunya”, que se celebrarà a Barcelona i Mataró el mes d’octubre; l’exposició “J. Puig i Cadafalch. Arquitectura, història, art i política”, coorganitzada pel Museu d’Història de Catalunya i l’Arxiu Nacional de Catalunya, així com un documental  per a donar a conèixer la figura polièdrica de l’arquitecte, impulsat pel Departament de Cultura i Televisió de Catalunya.

La commemoració també preveu actes a l’estranger. A París tindran lloc les jornades commemoratives “J. Puig i Cadafalch i la cultura francesa”, coorganitzades pel Centre d’Estudis Catalans de la Sorbona i l’Institut Ramon Llull, i la Universitat de Harvard acollirà la jornada commemorativa “El curs d’art romànic de J. Puig i Cadafalch a Harvard (1924-1925)”.

El Departament de Cultura crearà un portal web que reculli, per una banda, informació essencial sobre Puig i Cadafalch i les diferents facetes de la seva trajectòria, amb enllaços amb els principals recursos documentals que hi ha disponibles, i de l’altra, tota la programació de les institucions i associacions col·laboradores en la commemoració.

Any Puig i Cadafalch