arpArq: Jornada de restauració del patrimoni arquitectònic per afinitat

ArpArq-1

web

Data: 6 de maig de 2017
Lloc: Museu d’Arquitectura i Urbanisme “Josep Mas Dordal”, Carrer Pitàgores, 2 Almacelles
Horari: de 9:30 a 19:30 h
Inscripció gratuïta, però cal incriure’s prèviament: mau@almacelles.cat

Museu d’Arquitectura i Urbanisme

L’evolució de la restauració del patrimoni arquitectònic en els darrers anys marca un canvi de tendència clar. De la restauració per contraposició, defensada en determinats ambients professionals dels anys 80 del segle passat, s’està fent el trànsit cap a la restauració per afinitat, aixa és, tenint molt més en compte les característiques històriques. materials i tècniques dels edificis a restaurar. És un trànsit complex i difícil perquè alguns dels coneixements necessaris per apropar-se als edificis fent servir el seu llenguatge han de ser recuperats de l’oblit en que se’ls havia abandonat des de determinats ambients professionals i acadèmics. Tot i aquesta dificultat, el camí ja s’ha començat a fer amb resultats molt encoratjadors.
En aquesta jornada, que vol ser l’inici d’una col·laboració més continuada amb el Museu, l’associació Arparq proposa una mirada sobre intervencions de restauració del patrimoni arquitectònic que utilitzen materials i tècniques tradicionals i que tenen en compte les característiques històriques. Aquesta revisió d’obres de restauració anirà acompanyada d’una reflexió teòrica imprescindible.

 

 

ArpArq-2-1024x723