Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya

Dibujo2

Inici: 21 de d’abril de 2017
Fi: 3 de juliol de 2017

Museu de les Terres de l’Ebre C/ Gran Capità, 34 | Amposta

web

’exposició itinerant “Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya”, ha estat concebuda com una eina per posar en valor l’arquitectura tradicional catalana en tota la seva diversitat territorial i tipològica, des d’una perspectiva etnològica.

Presenta una reflexió entorn d’aquesta arquitectura com a element clau en la configuració del paisatge arreu de Catalunya, és a dir, com un producte de la relació que s’ha establert, al llarg del temps, entre els éssers humans i l’entorn, on tant els diferents elements construïts i la seva distribució pel territori com les seves formes i materials, són un element clau de la configuració de del paisatge, en contextos tan diversos com l’alta muntanya, la costa, les terres de secà, l’horta i les planes de regadiu.

 

També planteja elements sobre l’estat actual d’aquest tipus de construccions tradicionals, tot reflexionant sobre el seu futur a partir de l’actualització dels seus usos i funcions.

Ha estat impulsada i concebuda per  les entitats de la Xarxa de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, de la qual el Museu de les Terres de l’Ebre en forma part, i produïda pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya,

En són els comissaris Fabien Van Geert, doctor en museologia, i Ferran Estrada, doctor en antropologia social, ambdós adscrits a la Universitat de Barcelona.