FÒRUM PATRIMONI INDUSTRIAL: Història de la indústria del gas a Catalunya

web

Data: Dilluns 29 de gener de 2018
Lloc:  Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya. Via Laietana, 39 , 5ª planta 08003 Barcelona
Hora:
 18.30 h
Inscripció gratuïta Cal fer inscripció prèvia al telèfon: 93 780 37 87 o bé secretaria@amctaic.org

gas-2100-1

Presentació llibre “Historia de la indústria del gas a Catalunya”

Carles Sudrià i Anna Maria Aubanell, presentaran el nou llibre publicat per la Fundació Gas Natural Fenosa Història de la indústria del gas a Catalunya.

La Fundació Gas Natural Fenosa ha editat una publicació que introdueix en la trajectòria econòmica i empresarial de la indústria del gas a Catalunya, que serà la protagonista del següent “Fòrum de patrimoni industrial” mitjançant una presentació a càrrec dels seus autors, Carles Sudrià i Anna Maria Aubanell. El gas d’hulla va ser una de les innovacions més significatives de la Primera Revolució Industrial i va tenir una importància cabdal en la transformació de les formes de vida i de treball des del mateix moment de la seva introducció, en el segon terç del segle XIX. En una primera part, el llibre presenta una anàlisi de l’evolució de la indústria del gas a Catalunya des de la creació de la pionera Sociedad Catalana para el Alumbrado por Gas, el 1842, fins a la desaparició de les darreres fàbriques, en els anys 1990. La segona part de la publicació es dedica a l’estudi de la trajectòria individual de les 32 fàbriques que van arribar a existir fora de Barcelona.

Els autors:

Carles Sudrià i Triay és catedràtic de la Universitat de Barcelona. Ha publicat a bastament sobre història del sistema financer i història industrial i energètica. Ha estat un dels iniciadors de la història de la indústria del gas a Espanya.

Anna Maria Aubanell i Jubany
 és professora titular de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat en la història de la indústria elèctrica i en l’estudi de les formes de competència vigents en cada mercat.

L’acte de presentació del llibre comptarà amb la presentació del Director general de la Fundació Gas Natural Fenosa, el Sr. Martí Solà Sugrañes, i la moderació i clausura a càrrec del Sr. Pere A. Fàbregas, President de la Coordinadora Catalana de Fundacions.

Al finalitzar l’acte es farà entrega d’un exemplar de la publicació als assistents.