XLÈ CURSET. JORNADES INTERNACIONALS SOBRE LA INTERVENCIÓ EN EL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC. APRENDRE DEL PASSAT, REPENSAR EL FUTUR

Des de fa trenta-nou anys, l’Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya organitza el Curset: Jornades Internacionals sobre la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic, que ha esdevingut l’activitat formativa i cultural més longeva de totes les que porta a terme, així com una de les més multitudinàries quant a participants. El fet que ara se n’estigui organitzant la 40a edició evidencia l’interès i el reconeixement assolit per aquestes jornades, que, tot i les dificultats, s’han pogut celebrar ininterrompudament durant gairebé quatre dècades i que, sens dubte, han esdevingut el llegat tangible tant de l’antiga Comissió de Defensa del Patrimoni Arquitectònic de la Demarcació de Barcelona, que en va organitzar les primeres dinou edicions (1978-1996), com de l’AADIPA, nascuda de la primera, que n’ha tutelat les vint següents (1997-2016).

Amb la finalitat de commemorar aquesta senyalada efemèride i revaloritzar les activitats que al llarg de tots aquests anys s’han anat desenvolupant al voltant del Curset (ponències, debats, actes i visites complementàries), la Junta Directiva de l’AADIPA ha acordat que el tema sigui precisament aquest: una revisió crítica de les darreres quatre dècades de reflexió, defensa, protecció i intervenció en el patrimoni arquitectònic. Per fer-ho, comptarem amb l’aportació d’especialistes de reconeguda trajectòria professional, que exposaran algunes de les seves experiències d’intervenció en el patrimoni arquitectònic.

Comitè organitzador:

Mireia Barnadas i Ribas, arquitecta directora

Maria Llinàs i Català, arquitecta

Clàudia Sanmartí i Martínez, arquitecta

Gemma Serch i Andreu, arquitecta

Representants de la Junta Directiva de l’AADIPA:

Àlex Gràvalos i Torner, arquitecte, secretari tècnic

Marta Urbiola i Domènech, arquitecta, tresorera

Comitè científic:

Francisco Javier Asarta Ferraz, arquitecte

Lluis Cuspinera i Font, arquitecte

Antoni González Moreno-Navarro, arquitecte

José Luis González Moreno-Navarro, Dr. arquitecte

Raquel Lacuesta Contreras, historiadora de l’art

Antoni Navarro i Cossío, Dr. arquitecte

Jordi Rogent i Albiol, arquitecte

Data : Del 14/12/2017 fins 17/12/2017

Lloc : Barcelona

Directora : Mireia Barnadas i Ribas, arquitecta

Targeto:

Versió per a imprimirPDF version