Sortida AMCTAIC: LafargeHolcim España i l’Estació de Tractament d’Aigua Potable de la Central del Besòs

web

Data: Dissabre 24 de febrer de 2018
Lloc:  Montcada i Reixac, Central del Besòs
Hora: 9.00-14:30 h
Inscripció: 25€ Cal fer inscripció prèvia al telèfon: 93 780 37 87 o bé secretaria@amctaic.org

273_details

Realitzarem una visita matina a l’empresa LafargeHolcim España.
Fàbrica de ciment de Montcada i Reixac, que  va iniciar el seu camí l’any 1917, coneguda popularment com “Asland”, empresa catalana vinculada a la figura d’Eusebi Güell i Bacigalupi, el comte Güell, mecenes de l’arquitecte modernista Antoni Gaudí.
L’any 1989 es va integrar al Grup Lafarge. Des de l’any 2015 aquest grup es va fusionar amb Holcim, formant el grup LAFARGEHOLCIM, líder mundial del sector de materials per a la construcció. Fusió que s’ha fet efectiva l’1 de Gener del 2018.

A continuació, ens dirigirem a l’Estació de tractament d’aigua potable (ETAP) de la Central del Besòs, ubicada entre el riu Besòs, la carretera de Ribes i el barri de Vallbona.

Instal·lació del 1891 que s’inicià com a central de bombament que aprofitava les aigües freàtiques del riu Besòs í completava els cabals dels aqüeductes de Dosrius i del Baix Vallès. En un primer moment la maquinària era a vapor, però es va substituir per electricitat alhora que van millorar els tractaments antibacteriològics.
Actualment l’ETAP de la Central del Besòs tracta l’aigua de l’aqüífer del Besòs i la provinent del Rec Comtal. Pertany a Aigües de Barcelona (AGBAR).

LaFargeHolcim i ETAP del Besòs