FÒRUM PATRIMONI INDUSTRIAL: Museu del Ferrocarril de Móra la Nova: recerca històrica i projectes de futur.

web

Data: Dilluns 26 de febrer de 2018
Lloc:  Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya. Via Laietana, 39 , 5ª planta 08003 Barcelona
Hora:
 18.30 h
Inscripció gratuïta Cal fer inscripció prèvia al telèfon: 93 780 37 87 o bé secretaria@amctaic.org

272_details

Jordi Sasplugues Deu, president de la Fundació per a la preservació del Patrimoni Ferroviari Industrial (FPPFI)  i Josep Francesc Moragrega, enginyer agrònom, ens parlaran del  Museu del Ferrocarril de Móra la Nova: recerca històrica i projectes de futur.

En el Fòrum de Patrimoni Industrial del mes de febrer us presentarem l’estudi “El projecte de ferrocarril de Tarragona a Reus i Falset o Móra d’Ebre (1844-1848). Primer intent fallit de l’arribada del tren a la Ribera d’Ebre”, protagonitzat pels pioners del ferrocarril a Catalunya i membres influents de la Cort espanyola. La presentació anirà a càrrec de Josep Francesc Moragrega Font, voluntari del Museu del Ferrocarril a Móra la Nova i autor de l’estudi.

I a continuació es presentarà el projecte de tren històric turístic “Lo Caspolino” que s’impulsa des del museu per posar en valor el material històric ferroviari alhora que dinamitzar turísticament les comarques d’interior compreses entre la Costa Daurada i la ciutat de Casp. Aquesta part anirà a càrrec de Jordi Sasplugas Deu, president de la Fundació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial.

Els Autors:

Josep Francesc Moragrega Font és enginyer agrònom, tot i que la major part de la seva trajectòria professional s’ha desenvolupat en projectes de desenvolupament econòmic i promoció turística
en l’àmbit de l’administració pública. Actualment treballa en el sector privat. A més, dedica part del seu temps a diferents projectes sense ànim de lucre com el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre o el Museu del Ferrocarril a Móra la Nova. L’estudi que presenta és la seva primera immersió en l’àmbit de la recerca històrica.

Jordi Sasplugues Deu és arquitecte tècnic i ha cursat també estudis d’enginyeria tècnica d’obres públiques. Compagina els seus serveis com a arquitecte tècnic en diferents ajuntaments amb l’exercici per compte propi. Presideix la Fundació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari Industrial des d’on impulsa el Museu del Ferrocarril a Móra la Nova i el projecte de tren històric turístic “lo Caspolino”. Representa la FPPFI al Grup de Treball sobre Patrimoni Històric Ferroviari i a la federació europea FEDECRAIL, entre altres.

Museu Ferrocarril Móra la Nova _26.1